Dagistjejen...

JA,mamman VET. Det heter inte dagis det heter förskola men obstinat som mamman är, tänker då åtminstone mamman kalla det för dagis och inte förskola. Som sagt-vår sessa är numer en liten dagistjej...:-) Första dagen på inskolningen tillbringades en timme inne på dagis tillsammans med en dagisfröken (JAA-mamman VET-förskollärare). Bara sådär i lugn och ro, så sessan fick bekanta sig med omgivningen. No problemo för en liten sessa vid namn Agnes. Mamman och pappan höll knappt på att få hem ungen sin när det var dags att avsluta denna första dag,ty alla de andra barnen hade kommit in lagomt tills dess det var dags för hemfärd. I morgon är en ny dag-då är det dags för en tvåtimmars visit på avdelning Klätterträdet 1.

xoxo


Sessan.I sina nya, rosa galonbyxor.


Det gäller att ha tungan rätt i mun när man kör snowracer.


Sessan på sitt allra charmigaste humör.Humöret har hon ärvt av mamman.


Sessan spänner musklerna och visar sin styrka. Styrkan har hon ärvt av pappan.


Sessan som badbrud. Bada bara är SÅ kul..sen att mamman och pappan för torka heeela badrummet efteråt,det är en annan femma...:-)


Ett år...

..mellan dessa bilder:


Agnes 1 år och 5 månader,läser en bok hos farmor och farfar.


Agnes 5 månader,i full färd med lära-gå-stolen hemma hos mamman och pappan.

I morgon smäller det:lilla sessan börjar förskolan! En ny era börjar i mamman,pappan och sessans liv. Fantastiskt! Vi möter morgondagen med spänning!

xoxo

Inte tid...

..till att blogga riktigt...Detta på grund av: 
1. Sambo med ryggskott
2. Kanonfint väder
3. Liten valp+ stor hund
4. Busig fröken

Mamman kan dock uppfylla vissa önskningar med bilder på lilla valpen. Håll till godo med dessa bilder, mamman återkommer när tid finnes!

xoxo


Sally på renskinnet.


Sally gnager ben...


Puss på dig syrran Nappa!


Nappa tar sin roll som storasyster på största allvar. Här en rumptvätt.


...mamman avslutar med två bilder på busiga dottern...


..med glimten i ögat. Snorig som få och hostar på nätterna-men glad!Sovplats..?


Vart ska mamman sova kan man undra?Sängen börjar bli crowded...;-)


En bild säger mer än tusen ord...

Mamman har torka på bloggskrift...håll till godo med bilder!


Farfar hjälper sessan....


..och sessan hjälper farfar.Ett bra team helt enkelt.


Åååh HEJ..ner i pappas gamla leksaksgarage..


Vaddå?Det behöver väl inte BARA vara bilar i ett garage...?;-)


Hå och hej...lastar ved så pappa och mamma kan ha det varmt och skönt hemma...


...Vi har det bra,vi här baki skotern...


Sessan hör snöflingorna susa...i Polcirkelland är det brist på snäckor såhär års...


Snygg i blåa diskhanskar..Vaddå?Man måste ju akta sina små händer..


Pappan och sessan myser med en bok i soffan....

xoxo


Motto rimmar på lotto.

Sessan på musikant har en del motton här i livet, låt mamman demonstrera:


Banan ÄR gott. Sessan måste dock alltid fylla munnen till bredden med innehåll när hon ska äta. "Ju mer desto bättre" verkar mottot vara.


Sessan utmanar alltid ödet när det gäller hennes förehavanden. "Varför sitta när man kan stå" .


Agnes KAN uppenbarligen inte gå-hon måste bara springa överallt tillföljd av att hon har blåmärken lite här och där. "Bättre springa i fel fil än fila i fel springa" verkar mottot vara.


Sessan på Liams fina bil. " Bättre två ballonger i luften än ballar av luft" . Här får ni ursäkta mammans brist på fantasi, lägg till då hennes otroligt DÅLIGA och låga humor...


Sessan kramas med Liam som ser sådär lagomt road ut.."Bättre leva på hoppet än att hoppa på levern" verkar mottot vara i detta fall.


Som ni alla kan utröna av detta inlägg har mamman lite att roa sig med. Pappan och sessan är i Polcirkelland och kör skoter medan mamman håller ställningarna i stan.
Trevlig lördagskväll!
xoxo


Puss på sessan!


SKITroligt...

Då har det hänt. Något som mamman har fnissat åt. Något som mamman bara hört historier om. Till exempel den om mammans kompis C, vars dotter satt i hallen hemma hos dem och lekte förnöjsamt. Alltför förnöjsamt skulle det visa sig, då pappan gick för att se vad dottern höll på med och såg då att dottern kladdat ner hela sig och hela hallen-väggar och golv, rubbet- med bajs. Pappan fick dåndimpen och stod ett bra tag på deras toalett hulkandes medan mamman i familjen tog hand om eländet. Denna historia har mamman skrattat gott åt. Samma sak med andra kompisen F, vars son kladdade med sin avföring-dock ej på väggar och tak-utan bara allmänt kladdade ner sig. Mamman skrockade lite förnöjsamt och tänkt  "Aaaaldrig min dotter. Nej då, inte sessan hon." Så var det också, fram till i går. Mamman stod och lastade i middagstallrikarna i diskmaskinen och pappan grejade med kaminen, då mamman får se sessan som i slow-motion runda hörnet med ena handen FULL med något. Mamman möter dottern som är MYCKET fascinerad av vad hon har i ena handen. Mamman ser detta bruna och kladdiga skvätta på golvet då hon inser att det är BAJS. Hysteriskt grabbar hon tag om dotterns handleder och skriker till pappan att komma. Det var bara att slänga in dottern i duschen, tvätta hennes kläder och gå på bajsletarjakt i huset. Som tur var återfanns det bara bajs på dottern och ingen annanstans i huset. PUST. Det hade dock kunnat vara värre om 1: dottern satt handen med bajs i munnen, eller 2: kletat ner inredning med detta bruna och illaluktande helvete....Tur i oturen med andra ord...

Annars då? Jo tack, pappan och dottern är dyngförkylda så här händer inte mycket. Vi tar det lugnt här. Ute har det snöat som bara den i ett dygn snart-hörrni DET RÄCKER MED SNÖ NU!

Take care!
Hugs & Kisses...


Besparingar pågår-numer måste sessan äta trapp till lunch ;-)


Man kan vara busig fastän man är förkyld...


Tittuuuuuut!


Modelejonet i farten igen..Kanske när vi en designer vid våran barm..?


Puss på dig vovven...!


Mmm....sessan och vovven Nappa delar allt-även saliv...:-)
RSS 2.0