Agnes 11 mån....i går....


Yo! I går blev jag 11 månader jue...!


Jag leker med mina grejjor...


Jag lyssnar på olika djurläten...


Kör Bobbycar:en med tungan rätt i mun...


Men bästa av allt....det är att busa med pappa!


Grattis prinsessan på 11 månadersdagen!!!


xoxo
Tagen med handen i syltburken...

 
Hoppsan då...lilla fröken är visst i fodertunnan..ajjabajja!


 
..men det är ju såå spännande jue!Lördagsmys för somliga...

Mamman och Agnes lördagsmyser. Inte pappan dock som jobbar järnet. Mamman sitter här sprängmätt då hon har tryckt i sig chips och godis så det står härliga till. Agnes sussar sött, stinn på vällning och gröt. Precis som det ska vara. :-)

I dag har det varit en shoppardag för XX:en i familjen,gäller att passa på när XY sover..hihi.. ;-) Mamman gillar hösten av alla skäl,vädret-åååh vilka härliga dagar hösten kan bjuda på! Inte klibbigt varmt som på sommaren utan sådär lagomt fräscht och lite avsvalnat. Mörkret-ååååh tända ljus och lampor...mysigt värre! Kläderna-hösten bjuder på så härliga kläder. Nu behöver inte mamman våndas för dallrig mage som under sommaren exponeras i bikini. På hösten hålls den väl dold under någon mjuk, skön stickad tröja. Sen då alla mysiga färger på kläderna, och höstskor...och jackor...Mamman can go on and on....:-) Fast idag fick mamman stå tillbaka, som vanligt nuförtiden -det är så mycket roligare att köpa åt mini än åt mamman herself. Var på Tiimari och handlade lite födelsedagsgrejor onför 1 års kalaset nästa månad. Och förresten-nu är det bara drygt två veckor tills vi får nyckeln!!Weeeeeooo!

xoxo


Härligt trött...såhär trött blir man av syjunta-sådetså! ;-)ÅÅh....

Agnes har tagit sina första stapplande steg, helt på egen hand! Inte många, två-tre stycken men OJ....:-D Mamman hade lust att citera Neil Armstrong när Agnes tog sina första steg, men insåg att det kanske blev lite VÄL i överkant...;-)

xoxoStädhjälp....

Klart att vi har städhjälp hemma hos mamman och pappan. Cirka 79 cm lång och 11 kg tung och en hejare på att bemästra dammsugaren!


Eller vad tror ni...? ;-)


Utmanad...:-)

Jag fått denna utmaning från MissJ :

Fem saker i min frys:

 • kycklingfilé
 • kött i olika former
 • isbitar
 • wokgrönsaker
 • chilicheese

Fem saker i min garderob:

 • byxor
 • huvtröjor
 • underkläder
 • sockor
 • träningskläder

Fem saker i min bil:

 • solglasögon
 • parkeringsmynt
 • hundgrejor 
 • toapapper
 • majskrokar

Fem saker i min handväska:

 • passerkort
 • plånbok
 • deo
 • nycklar
 • hårborste
Fem personer jag nu utmanar att svara på dessa lätta frågor:

MalinDollan, Ellinor, Lisa och Prinscipesan

xoxo

Babysim...

Babysimmet har dragit igång igen till allas stora glädje,speciellt lilla Agnes tycker det är skoj. Hon vrålskrattar och plaskar järnet när hon hamnar i bassängen. Mammans stackars linser håller på flyta bort av allt stänk. :-D Tyvärr så yttrar sig denna glädje över ALLT som har med vatten att göra. Hundskålen är en favorit av stora mått. En gång tänkte mamman att hon "ska bara hinna på toa", Agnes höll på i köket med något fridfullt. Mamman gick på toa och när hon suttit där en stund blev det tyst, alltför tyst för att det ska båda gott. Jojo..med byxorna hängandes vid fotknölarna sprang hon i väg och hittade den lilla prinsessan vid hundskål i färd med att skapa ett trevligt hav i rummet. NAJS, eller inte. Det behövdes några badlakan för att torka upp den Atlant som bildas efter frökens framfart....haha...

xoxo


Hela gänget

   
Agnes och pappanEn liten summering...

...av årets sjukdomar som florerat här. Och då menar jag Agnes sjukdomar, inte mamman och pappans ty de är så sällan sjuka...de dras bara med sina obotliga sjukdomar där felet sitter mellan öronen på respektive...hehe.. Ok-över till saken: under hennes första levnadsår har hon hunnit drabbas av:

*Förkylning x tre
*Vinterkräksjuka x en
*Tredagarsfeber

Inte något att orda om. Har förstått att ju mer förkylningar som barnen drabbas av som liten desto mindre är chansen att de blir allergiska i och med att immunförsvaret får sig en dust då och då.

Nu undrar ni varför mamman skriver om detta, helt meningslösa innehåll är för att det behövs städas här..... :-) Fast å andra sidan finns det ju rapporter och forskning som påstår att man inte ska ha FÖR rent hemma....haha...kanske jag kör på det. ;-)


xoxo


Agnes och mamman...suddig bild på suddiga personer...skyller på mobilkameran


Snor och sand...passar INTE i hop...Är man förkyld så är man...inte ett hett tips att lägga sig ner med ansiktet i sanden dock...;-)

Mamman gråter....

Hon har läst den här bloggen, så himla fin...helt sanslöst vicken tjej...Orden räcker inte till....

xoxo


Tankarna går till Maddes anhöriga och vänner


Boring...

Inget nytt.Inga nya bilder.Inget nytt som händer.Agnes är febrig och hängig.Pappan jobbar natt och mamman har varit på utbildning i palliativ vård.

Jo-eller faktiskt NÅT nytt händer ju! Vi har ändrat datum för övertagande av hus till den 13/10. Yes...vi längtar! I morgon kommer en hit från en städfirma i stan och ska kolla lägenheten inför flyttstädningen. Najs. Det är nog det värsta med att flytta-urstädningen. Och nu slipper vi den.Dubbel-najs.

Har ni pengar över kan ni väl sms:a över någon av dessa till mamman:
Bärbar dator..eller varför inte:


...en tv? 42 tum räcker.....:-)


För övrigt är detta radioprogram mammans favvo...MNK...Mammas Nya Kille...Sanslöst bra!!

Ha det!

xoxo

Inget nytt under solen...

Pappan jagar älg fortfarande. Mamman grejjar med ditt och datt. Agnes snorar.

Hittade dessa trevliga länkar i dagens tidning: VimsadekorCanvasfabriken och Barnrummet.
  
Ja och brist på annat så kan jag väl lägga upp tidernas bästa ballad, ever..EVER...!

http://www.youtube.com/watch?v=VmNJJ-QWeSk

Ja...HRM...här trodde ju mamman att hon var teknisk enough för att lägga in en videosnutt, men så var icket fallet...

Någon som vet HUR...?

xoxo

Älgjakt och förkylning

Går detta i hop? Ja tydligen om dessa idkas på varsitt håll. Pappan är i älgskogen och mamman hemma med förkyld Agnes. Lägg då till att det har börjat poppa upp tand 3 och 4. Inte på mamman, utan på d.y. Gissa om mamman sover gott om nätterna? Naee skulle inte tro det. Trots preparering av panodil, mollipect, näsdroppar och xylocainviskös så lider lilla prinsessan alla helvetes kval om nätterna-ja och mamman med förstås ;-)

Stackars stumpan..nåja bara rida ut den här stormen...Nu dags för Idol!
CU!
xoxo


 
Agnes before både förkylning och tandsprickningMycket händer på 1 år...

Tänk bara på allt som händer under en människas första levnadsår. Helt fantastiskt. Våran lilla tjej har snart förbrukat sitt första år här i livet. Hennes kompisar i babysimgruppen har börjat fylla år en efter en. Vi är ett gäng som håller i hop och träffas ibland, och nu den 14/9 börjar simningen om igen.

Mamman går på i natt och jobbar 4 nätter.Pappan han laddar både bössan och själen inför kommande älgjakt. Life goes on med andra ord.


Här är alla babysimmare i våras...så snygga! :-)


Alla på rad med en SUR Agnes på höger kant...:-)

Lev o må!

xoxo

Vi är med hus...

Så ofattbart härligt! Det är bara 1 ½ månad kvar till flytt....nedräkning pågår... Vi har hittat vårt hus...Visst det är inte som vi vill ha det i tapet eller färgväg inne,men huset har ett efterhållet yttre och alla de tråkiga sakerna (dränera...fixa fasaden..byta rasskydd...lägga plast under grunden..etc..)  är gjorda samt att det är två renoverade badrum och hyfsat fräscha vitvaror. Lägg till då en tomt på nästan 1300 kvm utan insyn i princip .Ja sen då det faktum att det är nära till bussen, till vänner och till farmor och farfar. För bra för att vara sant? :-)

Mamman bjubbar på några exteriörbilder denna gång. Nuvarande ägare håller på att packa sig ur därav bilarna på gången mot huset:


Entresidan 

Entren igen

En av altanerna 

Baksidan
Bjuder på interiörbilder först när vi flyttat in..:-) Men håll uuuut är inte länge kvar...!

xoxo

RSS 2.0