Mamman is busy...

..working her ass off...Så är även pappan. Lilla sessan huserar hos farmorn. Blir bara ett snabbt inlägg innan det är dags för dusch och sen jåppet. Mamman måste bara spinna vidare på "dagens oufit", bara det att just denna outfit råkar vara gårdagens. Håll till godo:


Kolla posen, med ett finger lite coolt pekande mot horisonten. Varför inte kunna ha både toffla och ytterskor på samma gång?Runt halsen hänger ett käckt hundhalsband. Pyjamasen är på kroppen och lite snor finns i näsan-där har ni gårdagens outfit!

Xoxo-auf wiedersehen!

Mamman...

...har varit på gaybar med Kapten Klänning i helgen....Eller snarare-mamma-pappa-barn-familjen har varit i Umeå hos ett par goda vänner och umgåtts,tränat hund och bara varit. Mycket trevligt om ni frågar mamman. :-) Det där med gaybar och kapten klänning är bara schvammel på ren och skär norrbottniska...Men om ni lika frågar så kallades pappan Kapten Klänning och Umebornas näste för Blue Oyster Bar.....;-)

Mamman fick komma bort ett tag. Bort från hemma som påminner henne om det hemska som hände förra veckan. När mamman klev innanför dörren kom tårarna igen....Ibland sköljer sorgen över henne som en hink med kallt vatten. Men det var det enda rätta, nu springer Cujo-hunden uppe bland molnen och leker. Inga smärtor längre, ingen liten Agnes som jagar efter honom. Han är ung på nytt, springer där viffandes åt ekorrar och katter. Här på jorden ska Cujo få vila på sin favvoplats under ett träd i Polcirkelland.....

xoxo


En busig sessa med kompisen Tuva i Umeå...Bild tagen av Christel Östlund.


Kl 17:30...

..somnade mammans vapendragare in. Sov i ro älskade, älskade vovve...


Cujo en varm, härlig dag 2004,med fotbollen inom räckhåll...


Agnesdagen idag!

Det har mamman och Agnes firat med besök av babysimpolarna. Liam, Line och Alfred med mammor har varit här hela förmiddagen och busat för att sedan intaga lite lunch. När gästerna åkte hem somnade sessan bums och sover ännu sött. Mamman tog några bilder såklart som den papparazzi hon är. :-)


Hela gänget vid matbordet. Lägg märke till den stora rullen med papper,måste vara grisiga mammor det här..hehe...


Sessan grimaserar snyggt....;-)


Alfred har hittat den röda traktorn...


Liam provkör Bobbycar:en...


..och Line provligger saccosäcken...


Liam och Agnes kör duett...


Alfred, Agnes och Line i lekartagen..

Mamman försöker hålla skenet uppe, egentligen vill hon lägga sig i fosterställning och gråta -men vad hjälper det? Ingenting,ingenting blir bättre av det...I morgon ska hon ringa veterinären och beställa tid. Mamman har bestämt sig och det är det väl lika bra att skrida till verket. På återseende....

xoxoLivet är inte alltid så kul....

Mamman sitter vid datorn med salta tårar rinnande nerför kinderna. Hon har fattat ett tungt beslut, så tungt att det inneburit många tårar och magont en lång tid nu. Hennes älskade fyrbenta vän ska få somna in. Hennes vapendragare sedan snart 9 år har gjort sitt här på jorden. De har likt Don Quijote och Sancho Panza slagits mot väderkvarnar, eller nästan i alla fall. De har tränat bruks,lydnad,agility,vallat,viltspårat och letat bovar i militärens regi. Innan mamman fick sin sessa var hunden Cujo hennes allt, han har följt henne överallt under deras tid tillsammans. Men nu är det slut, inte än men mycket snart. Mamman känner sig som om hon har hela världen på sina axlar. Det går helt enkelt inte längre. Cujo har blivit gammal, åldrats otroligt mycket sista året. Han har börjat få det tungt att hänga med, att ställa sig upp från liggande ser ansträngande ut. Cujo är en hund som heller aldrig har tyckt om barn, det har inte varit något problem för mamman då hon inga haft tills Agnes kom. Nu är det än jobbigare för hunden som har det tungt att hinna undan en snabb vessla som lilla sessan. Det hela är inte hållbart, Cujo är instängd bakom grind när sessan härjar. Han mår inte bra. Och mamman skulle aldrig förlåta sig själv om det hände Agnes något. Dessutom vill mamman behålla minnet av Cujo som den überfina hund han är och inte som "hunden som bet barn".....Livet är inte lätt. Världsligt ting tycker säkert någon. Inte mamman. Definitivt inte mamman. Mamman anser dock att har man axlat det ansvar som det innebär att skaffa djur, ska man göra det hela vägen..."from the cradle to the grave". Inte lätt, absolut inte lätt. Men så är det......Älskade, älskade hund.....


Cujo sover sött efter en dag på fjället....


Mamman och Cujo på bevakning


Härlig vinterbild..tagen för några år sedan.


Goood tisdagmorgon!

Mamma-pappa-barn familjen har just vaknat. Ute har det snöat, mamman och pappan jublar! Äntligen mer snö! Sessan sitter och leker med sitt guldlockhus och mamman jäser i morgonrock. Pappan är hurtig och tar morgonrundan med hundarna. Strax väntar frukost och dagens aktiviteter....Vad ska mamman hitta på idag då...?Kanske göra ingenting och sen vila på det...?;-)
xoxo


Sessan grejar...


Det gäller att ha tungan rätt i mun!


Helgen i Polcirkelland

Mamma-pappa-barn familjen har tillbringat hela helgen lång i Polcirkelland. Helgen har inneburit skojter och traktoråkning för den minsta i familjen. Mamman tror minsann att de närt en liten pojkflicka som gillar bling-bling vid sin barm. Sessan blir alldeles salig av traktorer,bilar,lastbilar,skotrar-ja you name it. Samtidigt är hon mycket medveten om kläder och smycken. När sessan iklädes någon form av kjoltyg så liksom skrider hon fram lite blygt och svänger lite på kroppen, samma gäller smycken. Hon blir alldeles till sig i trasorna av bling-bling. När det gäller fordon plockar Agnes fram sin allra mörkaste röst och antingen morrar fram något avgrundsljud som skulle kunna skrämma de flesta eller så brummar hon med läpparna så saliven sprutar. Går knappt med våld ens att avlägsna henne från platsen där fordonet står utan en liten provtur först. Sagt och gjort, gammelfarfar R bjöd på åkturer i traktorskopan och farfar L bjöd på skoterfärder.


Ja! Kom igen då farfar! Jag är REDO!


Ok,då drar jag väl igång skotern då!


Tjohoooooooo! Farfar fick bända av lilla fröken när färden var över....


Då var pappan och dottern på plats...


Upp i skyn..mamman kan avslöja att pappan blundade då och då, ty pappan är vansinnigt höjdrädd. Sessan?Haha nej inte hon inte....


Farfar har en traktor han med....:-)


Sessan har hunnit med några skobyten...Pappans stövlar,ett par favoriter i repris...


Gammelfarmors tofflor...


Pappans handskar. Kanske något för stora.


..familjen har ätit god mat. Fläsklägg och rotmos.


....tillslut somnar sessan heeeeelt utmattad i sin sparklåda.


ZzzzzZZz....

Nu ska mamman göra detsamma,fast såklart INTE i sparklådan..Haha...snacka om syn för gudarna? Kan riktigt seee rubrikerna "Kvinna fick opereras ut ur sparklåda". Det besparar mamman er. Goood najt!

xoxo

Mamman är så stolt så hon spricker!


Mamman har fått en award för sin blogg! Awarden kommer från denna underbara mammablogg. Tack Sofia! Det värmde!


Reglerna för Awarden är enkla. Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggen som jag har fått den ifrån. I min tur delar jag den vidare till ALLA Mammabloggar som jag tycker förtjänar den! Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem, om att de har fått den! Det är med en stor Ära som jag ger den här Awarden vidare till:

Här skulle mamman kunna nämna ett GÄNG...Men det verkar som om i princip alla bloggar mamman är och spanar på har fått den. Mamman ger den till Helene och till Terese ,som mamman veterligen ännu ej fått den. Ni är värda denna award! Kram på er alla andra som redan har fått den! Keep up the good work!

xoxo

Sunkiga familjen

God morgon! I dag har familjen mamma-pappa-barn kvalificerat in sig till SKÖN= Sunk Klubben Övre Norrland. Med -23 grader ute så ids ingen i huset ha på sig annat än sunkiga saker som kalsonger och tjockstrumpor. Mamman och pappan glider runt och bara myser på inne med eld i kaminen och nyäten frukost i magen. Sessan vaknade först halv nio på morgonen, så det blev en riktig sovmorgon. :-)

Dagens oufit:


Sunk på rikt. Lägg märke till de härliga knän som bildats på mammans mjukbyxor. Najs. Varma och sköna strumpor som sitter som smäck på en kall fot. Mamman besparade er en helkroppsbild, hon tänkte på erat välmående såhär inför helgen.


Pappans outfit. Pappan trodde han skulle slippa undan genom att gömma sig bakom ett par jeans,men icket. ;-) Ni ser även tydligt sunken här, ett par marinblåa kalsonger med tubsockar ovanpå. Till och med hunden ser lidande ut ;-)

Detta blev ett TOTALT menigslöst inlägg, men ni får hålla till godo ty detta är vad som bjuds denna fredag. I helgen ska familjen upp till polcirkelland och köra skojter. På återseende! Trevlig helg!

xoxo

Mamman spekulerar....

Då mamman lider av bloggtorka har hon verkligen funderat och funderat vad i hela friden dagens inlägg ska handla om. Mamman beslöt sig för att glida runt lite bland andra bloggare för att hämta in lite inspiration och då hon fastnade vid Bimbo Bellas, förlåt Blondin Bellas blogg och Stina Leete Snygg, jaha förlåt Stina Lees blogg. Varför inte? tänkte mamman,kan de så kan väl jag-så håll till godo:

Dagens outfit:


Agnes iförd dagens outfit.


Lägg märke till de käckt uppdragna strumporna, pappan ville inte att det skulle glipa.


Klänning från Villervalla, tights från Linus & Lotta, strumpor från Lindex, scarf från Kidsen och skor från Dollarstore.

Sådärja, då var det avklarat. Hoppas ni förstod ironin i det hela. Mamman kan inte låta bli att läsa dessa bloggares liv och leverne, men förundras över den ytlighet som finns. Suck. Nåja, men mamman kör på samma tema-allt för att vara lite käckt med i tiden ;-)

Annars då? Jo mamman fryser, det är myggfritt for real ute. Men pappan han eldar så inne kan vi vara i bara mässingen om vi vill. Nu dags för en kopp java! På återseende!

Besos y abrasos

Här hade mamman tänkt lägga in bilder på sessan i bara mässingen provandes pappans stövlar, men ändrade sig när hon kom att tänka på att det finns pedofiler där ute...Så håll till godo med pappan halvsovandes vid tv:n, dock inte i bara mässingen utan iförd sina skojterbyxor:


Rubriktorka har mamman.

Jo-eller schooo som vi norrbottningar säger-mamman har rubriktorka. De enda hjärnceller som finns och brukar spela kula i mammans huvud har tagit en chartertripp söderut till lårbensviken eller nåt. För i skallen,se där finns inga klara tankar nu. Kan mamman skylla på att hon är blond eller är det en utnött ursäkt?? Nåja. Rubrik blev det ju till sist. I dag har mamman och Agnes tillbringat halva dagen tillsammans med polers från babysimgruppen. Det har varit bad i det lokala badhuset, käkats Thailunch och busats. En lyckad dag med andra ord. Sessan somnade för en timme sedan ungefär och mamman sitter här med tändstickor  mellan ögonlocken för att hålla dem öppna. Pappan han jobbar han, sin sista natt för att sedan vara ledig ett tag. Planerna är väl en tripp mot polcirkeln och köra "brum brum" med farfar, det vill säga skojter. Beror lite på Kung Bore och hans utfall inför helgen. Nu är det myggfritt ute ( -15) och det verkar inte lovande inför helgen.

Annars började denna morgon lite väl tidigt för att vara mamma-pappa-barn huset, redan kl 7 av att sessan hade lagt av en mindre laddning av nr 2 redan vid uppvaknandet,  så det vara bara att stiga upp, kavla upp ärmarna och skotta bort dyngan. Uppe med tuppen med andra ord.


Goooood morning! Jag börjar väl dammsuga lite när jag ändå är uppe tänker sessan.


Hon ser ut som en liten hemmafru i sitt nattlinne och sina tofflor ;-)


Hallå! Ge mig vällningen nu då! Den står ju där!


Taskkärring! Ro hit med flaskan!! Här kände sig mamman som en riktig buse som i stället för att ge sessan flaskan på studs,plockade fram kameran och knäppte kort. Gud hjälpe? Vad har hänt med mamman? Är mamman ett ämne för
AFV?? Bevare.....;-)

Annars inget nytt, sessan provar skor, dammsuger och busar på. Mamman och pappan är i funderingar kring förskola och annat. När? Var? Hur? Vi spånar vidare... Nu väntar en kopp the och lite avkoppling..Najti...

xoxo

Oj...lite mer bilder nedan:


Mammans vinterkängor sitter som smäck på sessan. Kan tilläggas att inuti finns ytterligare ett par skor-sessans "Hello Kitty" tofflor....


Snälla pappa...kaaaaan jag inte få elda? Bara liiiiiite??? Här har mamman lyckats fånga två utomordentligt roliga saker i samma bild: kaminen och skoprovning. Sessan VET att kaminen är ett av livets"no-no", ändå kan hon inte riktigt hålla sina fingrar i styr....;-)


12 januari 2008...

Är dessa kort på sessan ifrån. Tänk, så nyligen och ändå såå länge sedan...


Tänk,då låg sessan kvar där mamman och pappan placerat henne....;-)


Jojomensan. En alldeles, alldeles sockersöt och undebar sessa. Då som nu. Bara skillnaden med det där med placering och stanna kvar. ;-)

NU ska mamman skutta i säng!

xoxo

Farmor...

..hon vet vad sessan gillar. Mitt var det var kom en present i form av en dammsugare. Given succé i sessans värld! Mamman och pappan har fått skåda sessan dammsuga golv,väggar,fönsterbrädor,hundar och mamman herself. Så fort sessan slår upp sina blå/grön/bruna så har hon letat rätt på den lilla tingesten och börjat vandra huset runt. Det är ju det mamman säger-den bästaste hemhjälpen ever! ;-)


Få se : on.


..off.
Det är en av de roliga saker man kan göra med dammsugaren: slå av och på.


Närstudie på sessan vs dammsugare. Mycket intressanta knappar måste man säga.


Sådärja, hunden Nappa får sig en omgång med dammsugaren.


Jorå, man KAN ligga ner och dammsuga.

Annars då?Jo det händer så mycket varje dag. Sessan liksom en svamp riktigt suger åt sig kunskap varje dag. Hon är som en liten observatör som håller gluggarna öppna till ALLT som mamman och pappan gör. Så nu gäller det att passa sitt språk och uppförande. Speciellt svårt har mamman, som likt en borstbindare svär åt precis allt. En riktig low-life, om mamman själv får kommentera. Vart tog mammans hyfs och språkvård vägen..? Inte kul att ha en dotter vars vokabulär består av könsord och svordomar? Nej FY... Nu ska mamman snart sova och begrunda sina synder..Najti!

xoxo


Agnes sitter still-för en gångs skull....:-)
Gröt,bus och annat...

I dag har varit en dag då sessan har varit überalles kan mamman intyga. Upp och ner i soffan,hängt på grinden till trappen,grävt i mamman och pappans sänglådor,öppnat skafferiet, rumsterat om i tvättstugan,grävt i hundmaten,lekt med mammans ljuslyktor-ja ni hör ju själva-überalles. Och alla upptåg har varit forbidden, men desto roligare tycker sessan fråga vad mamman och pappan tycker. Två saker har dock stuckit ut från mängden.

Otyg nummer 1.
Pillat ner lampan från köksfönstret så den ramlade och gick i tusen bitar,dessutom gick proppen till delar av köket-AJA BAJA.
Otyg nummer 2.
I ett obevakat dvs inte fastspänd i matstolen ögonblick ställde sig sessan upp och välte omkull 1½ l mjölk. Det är myyyycket mjölk på golvet det....-AJA BAJA.

Sensmoralen av detta?Jo-det finns uppenbarligen inte nog höga fönster där inte Agnes når brädan, att inte gråta över spilld mjölk och för det tredje-hur långa armar kan ett barn ha utan att det blir onormalt???? Mamman kan bara hoppas att sessan nu lärt sig något av detta, speciellt av den stränga basrösten och den onda blick mamman gav henne när lampan åkte i golvet. 

Annars har dagen varit i "kan själv" tecknet. Spana in bilderna nedan. Varnar dock känsliga läsare för stötande innehåll!


Mmmmm....gröt!


Så gott att varje uns gröt måste ner.


Mmmums-till sista slicken!


Här kan mamman intyga att pappan var sedan länge försvunnen från matbordet ty 1.Pappan avskyr gröt. 2. Pappan avskyr kladd och klet med mat. Kan tilläggas att liten Agnes åkte i duschen sedan. Ha det gött!

xoxo


Min pappa...


Sessans pappa är en rolig filur,ty han har så vassa tänder.


Ojoj....fram med fingret!


Aaaarghhhhh! Pappan biter till!


Sessan gillar lite mer bitiga lekar, till exempel som att bli biten av pappan,hunden eller farfar. Hon skrattar så hon kiknar.

Agnes snytande har numer blivit till en sanslöst rolig lek. Kan kanske bero på att mamman och pappan har lagt av ett och annat skratt när sessan snytit sig i sina byxor,tomteluvan eller kökshandduken. Det får de äta upp nu minsann-eller sessan herself kanske. I kväll på middag hos farmor och farfar snöt hon sig i smörgåsen-jorå- ni läste rätt. Mitt var det var så bara snöt hon sig i den hembakta mjukkakan med ost på, för att sedan ÄTA upp den. Mamman skrattade hysteriskt tills hon började tänka lite längre. Förskola?OOJ. Vad fasiken ska fröknarna säga där när sessan snyter sig i gud-vet-vad...?! Hädanefter måste mamman och pappan samla i hop sig lite när det gäller att skratta åt dotterns upptåg....


Här är sessan -för engångs skull-med äkta snorpapper...

Annars har det inte hänt mycket i mamma-pappa-barn familjens liv denna dag. Lite städning, möte på brukshundklubben samt en god middag hos farmor och farfar. Det räcker gott. :-)

xoxo


Dammsugning pågår...


Den bästaste hemhjälp mamman kan få är Sessan.


Santa has left the building...

Yes! I dag har mamman tillsammans med Agnes städat bort julen. Nu rustar mamman för vårens ankomst-kanske optimistiskt men men,den kommer snart ska ni se! Agnes var mer än hjälpsam med att plocka bort tomtar och annat krafs som hör julen till,synd bara att sessan är lite väl hårdhänt med grejorna. Hon hade lätt utan mammans ingripande kunnat döda både en och två tomtar. Ta bara tomten som står hos farmor-den stackarn, hans luva hinner aldrig torka mellan varven som de sessan snyter sig i den, för det gör hon varje gång hon besöker farmor. Sen får han stå ut med att bli buren i håret av en ivrig 1 åring. Dock avslöjade farmor att både pappan och farbror har härdat tomten genom åren-och det känns tryggt-då kanske han härdar några år till.

Annars kan mamman tipsa om ett ypperligt grönjävulskt irriterande sätt att tillbringa en söndag eftermiddag på- på jourcentralen. Jorå, mamman satt där och häckade i 3 timmar tillsammans med 5674 andra förkylda och gud-vet-vad-för-åkommor i söndags. Mammans hosta behöver nämligen tämjas nattetid så alla får sova i det lilla huset på musikant. Tillslut fick hon då sitt recept på hostmedicinen, så nu sover de alla så sött om natten i det röda huset. Sicken tur!

Prinsessan härjar på som vanligt, hon har kommit på några nya stunttrix och denna gång på sin ädle springare gunghästen.


Tjohoo vad det går!


Jahapp...såklart ska ju sessan stå på hästen...


Här griper dock mamman in och hindrar dottern från att ställa sig upp och ramla platt fall i backen,så några riktiga stunttrix får ni inte se på bild denna gång...:-)


Jajajaaa...jag sitter väl ner då!


Tssss....jag kliver ner igen...Aldrig får man göra något skoj!


Mamman och pappans bustjej!

Titta på tv intresserar icket sessan. Hon kan se en halv minut för att sedan lämna platsen springandes i full fart. Mamman hade önskat i sitt inre att dottern åtminstone kunde sitta en liiiiiten stund och ta det lugnt-men icket. Dock gillar hon att titta på internet och videor på youtube. Mamman och pappan roar sig kungligt med att hitta igen filmsnuttar på Moraträsk, Pingu,Svampbob och Pippi Långstrump. Lite roar de små, men även de stora. ;-)


Oj va spännande! Pippi Longstocking! In english! Waooow!

Nu var det slut för denna gång. Mamman ska titta djupt ner i flaskan med hostmedicin och sedan ta pappan med sig och krypa ner mellan lakanen. Najti najti, på återseende!

xoxo

Recept på en trevlig eftermiddag

Håll tillgodo med ett recept på en trevlig eftermiddag: tag ett par vänner från paltstan,lägg till en badhus med minst två rutschkanor och vars namn slutar på "poolen" och toppa allt detta med pizza. Sådärja,låt jäsa i några timmar och sen njut! Efteråt rekommenderas sängläge då tillståndet kan liknas vid paltschwimmen.

Jo så är det. Mamma-pappa-barn familjen har haft besök av familjen E som bor i Paltstan. Eftermiddagen tillbringades på Nordpoolen plaskandes och plumsandes och efter det blev det hämtpizza på Musikant. Så nu sitter mamman och pappan här halvdöda men dock rena och mätta. Sessan sover sedan en timme tillbaka efter att ha varit i sitt esse hela eftermiddagen och kvällen. Minsta tvåbenta i E familjen (det finns en ännu mindre, fast den är fyrbent) och Agnes är nästan jämngamla, och i dag Agnes har lärt henne alla tricks hon kan nåja,det går väl ganska fort såsom "slå hårt med träklossar på vardagsrumsbordet", "bära mammans ljuslyktor med tända ljus i", "stjäla frjärrkontrollen" eller varför inte klassikern "skvätta med vattenflasken så hela köket blir blött". Mamman håller tummarna att lilla E blundade för polarens alla trix. ;-)

Ett annat finurligt trix Agnes höll på med i dag var "bära liten E", kolla här:


Se upp-här kommer jag!


Ååååh HEJ....Det ska gå!


Även storasystrarna E var med,Agnes var mycket nöjd över att få sitta mellan de stora tjejerna.

Annars var de det gamla vanliga på badhuset,Agnes överallt och mamman och pappan bakom. När vi kom hem från poolen så hade farmor överraskat med ett par foppatofflor hängandes på dörren, gissa någon som blev lyrisk och genast skulle ta på sig dem..? När familjens vänner åkt hem avrundades kvällen på sedvanligt sätt: skoprovning. Sen väntade vällningflaskan och sängen för sessan.


Fortfarande med en foppatoffla på sig skulle sessan prompt ta på sig mammans skor


Tjo vad det går!


Bäst att sätta sig ner....

Nu dags för en kopp the innan det är dags att krypa i säng.

xoxo

Huvud,axlar knä och tå...

Har mamman fått i skallen,ty hela dagen har dottern spelat melodin på sin nalle(hund..?). Motion har denna leksak även gett mamman då hon tragglat rörelserna för en mycket intresserad sessa.


..få se då:  "huvud....


..axlar...?


..knä och tå..??!! Hm...det som verkar ha fastnat är den näst sista linen: "ögon,öron kinden klappen få..." ;-)Lägg märke till att sessan bara har EN svans.


Mamman fjantar försöker göra dottern fin i håret med svansar. Det går ungefär 30 sek så ser det ut såhär: ut med en av dem! Perkele-mamman svär i sitt inre och suckar....;-)
Nåja,kul har vi haft. Det har varit en lugn dag utan större mankemang. Mammans elaka virus härjar ännu, ett tag funderade mamman på om inte sprit skulle bota hennes åkomma. Men efter att ha gluttat in i barskåpet och hittat tequila och renat så insåg hon att det var inget som lockade för tillfället. Så nu blir det bara till att vänta ut förkylningen och hoppas den ger med sig snart. I morgon får familjen celebert besök från Paltstan-det ser vi framemot! :-)

Najti najti!

xoxo

Livets goda

Livets goda är ju högst individuellt, här följer ett utdrag av vad sessan tycker om.

Bada-say no more! Vatten vatten VATTEN all over the place när dottern är klar.


Tjohooo...Agnes badar på nyår i Murjek.


Måste tvätta håret med jue...


Skor...det är ju bara för skoj....!


Mammans rosa tofflor är skoj...


Likaså farmors skor..här gör sessan en cool gest bara för att.


Även kul att samtidigt pilla på pappans linsskydd till kameran.


Farfars stövlar går också bra-the bigger the better tycks vara ett slagord i sessans värld.


Tandborstning-eller snarare tandkrämen. Agnes låter "namnam" när tandborstning kommer på tal.


Dammsugning..vicken grej! Agnes springer till städskrubben bara mamman nämner dammsugare.


..och sist men intet på något sätt minst-mat. Här på bild tillsammans med bakelse hon fick på sin 1års dag.

Sådärja,ett litet inlägg om livets goda -Agnes style. See ya!

xoxo

2009!

Nytt år,nya tider! Ja eller så åtminstone framtider. Mamman och pappan var ena riktiga torrbollar som hade platsat i vilken husvagn som helst för att dra åt sig fukt, se de somnade FÖRE tolvslaget. Mamman tog sig en funderare och det har ju inte hänt sedan hon var en snorig unge i blöja. Inte ens av för mycket av procenthaltiga drycker har gjort att mamman någongång sovit över tolvslaget. Nåja, nytt år blev det i alla fall. Mamman har till sitt försvar att säga att inte är hon kurant inte, den förb**'#¤%% förkylningen härjar i kroppen ännu. Vad pappan har till sitt försvar,det vet inte mamman. För att det ska låta guuuullligt så kan mamman ju skriva att det var för att kramas med mamman, men då var det lite inklätt med blommor och blader-ty han somnade först. :-)

Sessan då? Hon har haft en nyår, fylld med aktiviteter uppe i Murjek med mamman,pappan,farmor,farfar,gammelfarmor och gammelfarfar. Hon har åkt skoter med farfar,åkt bob, sparkat, rally-åkt pulka och allmänt sprungit runt i snön. Den tösen ger sin omgivning myyycket med motion. ;-)


Sessan på skojtern, farfar hade klivit av sedan länge-sessan fick man bända av-hon skulle inte av i första taget!


Agnes på bob:en. Det där med att hålla i sig verkar vara för veklingar tänkte sessan till följd att hon trillade av och bet sig i tungan.


Mamman sparkar och dottern åker.


Sessan sparkar,mamman åker icket.


Agnes med hunden Nappa och farmor och farfars hund Zacko i bakgrunden. Det var ingen härlig nyårsafton-det blåste knivar.


Sessan på språng...


Mamman och pappan har dålig inkallning på dottern. De har bättre pli på hundarna. Mamman är heeeelt övettygad att om dottern varit hund hade hund varit av rasen terrier-envis och ettrig! ;-)


Såhär såg mamma-pappa-barnfamiljens nyår ut. Inga partypics,inga skandaler-nada. Bara fullt med mat och annat som förnöjer tillvaron. :-)

xoxo

RSS 2.0