Löööv ya!!!

Hurra hurra hurraaaaaa! Sessan har ju fyllt två år den 29 oktober!!!Återkommer med utförligare rapport då familjen på Musikant tillfrisknat från flunsan!


Principer

..är till för att rubbas?Eller varför finns de annars?Mamman var fylld av principer INNAN hon fick lilla sessan. Alltid hade hon något tyckande och tänkande runt barnupppfostran och "när jag får barn DÅ". Nu sitter hon här med barn och inser att det här med barnuppfostran är komplext. Ingen enkel match så att säga. Hundar har funnits i mammans liv så länge hon kan minnas, att uppfostra dessa fyrbenta är verkligen en enkel match, visst mycket går att applicera på barnuppfostran men sanningen att säga : hundar är enkla!

Bara för att ge ett exempel: innan mamman fick barn så var resonemanget: INGA barn i sängen, de ska minsann sova i sin egen säng och därmed basta. Hur är det nu? Tsss...sessan sover varje natt mellan mamman och pappan. Sanningen att säga så tycker alla inblandade parter att det är ganska mysigt. På morgonen vaknar mamman av en röst -mamma,mammaaaaaa,MAMMA,tycka om. Och så får mamman en jättekram och en blöt puss på kinden. Så var det med den principen-struken ur mammans svarta bok. ;-)

Andra principer var exempelvis att barn ska INTE se på tv/dvd. Helt onödigt och fördummande. Hur är det nu? Vi myser vid tv:n varje morgon och ser Teletubbies (fördummande-javisst), Pingu (mamman skrattar lika gott då hon är barnsligt förtjust i lerfigurer) och Krambjörnarna. Så var det med den. Struken ur den svarta boken även den. Suck. ;-)


Ha en trevlig helg!

xoxo mammanSessan tjusig i vanlig ordning, strumporna på händerna...


Coola tjejen...


Provar mammans mjukbyxor och t-shirt. Tjusigt värre. Samtliga tre bilder symboliserar ytterligare en princip som fallit platt mot marken...användandet av tutte....suck-mamman är ju useless...;-)


Mamman lägger här upp bilder från förra helgen, då sessan hjälpte pappan med ved. Här på flaket tillsammans med pappan och farfar bakom styret.


Mycket snö i Polcirkelland...dryga 25 cm. Najs tyckte vissa.


Stuntsessan spexar


Solning pågår...Hejjööö!

....var sessans sista ord innan hon tog pappan i handen och åkte sin kos-åkte till Polcirkelland snarare. Det är dags att hämta ved så elden kan hållas levande i kaminen. Mamman och pappan är ena riktiga snåltarmar gällande elen-här ska eldas och därmed basta! Inga onödiga kronor ska hamna i Vattenfalls överskottsbudget inte. Hemma stannar mamman och de fyrbenta, på dagens agenda står pluggpluggplugg och däremellan någon promenix med jyckarna. Mamman lägger in några bilder på sessan från i morse så ni verkligen kan se vilket modelejon hon är. ;-)

xoxo


Mamman börjar med det sista kortet först-vaddå kronologisk ordning?


Sessan glajdar fram på sin coola bil. Cool tjej, cool bil och coola glajjer ;-)


Lägg märke till den käcka accesscoaren runt midjan-pappans gamla gangsta halsband. Sessan har vekligen rätta touchen! ;-)


Hejjööööö för denna gång!


16

Sexton fönster, det är sexton fönster oputsade på musikant. Det vill säga att ALLA fönster är oputsade. Mamman hinner inte med så mycket annat än skolan och allt som tillhör den-storstädning hamnar lååååångt ner på listan.... Familjen som borde komma i första hand ligger numer på delad första plats, till och med ibland på andra plats. Tur pappan håller ställningarna! :-) Nog förstod mamman att det innebar jobb med att plugga men inte så här mycket...roligt är det såklart om än myckeeeeet! Mamman har varit på fältstudiedagar denna vecka, två dagar på anestesin och en dag på operation. Mamman tvingades stanna hemma med en elak virus i sin hals den andra av dagarna på operation så den får bli av nästa vecka istället. Mamman på musikant låter mer skatig än vanligt,kraxar som bara den-tur det finns så många goda theér! Perfekt att lindra en ond hals och en skatig röst med!

Sessan hon sjunger,dansar och räknar för fulla muggar! Ja räknar och räknar men har sina inlägg av siffror i rätt ordning när det räknas fingrar, tår eller dyligt. Sjunger gör hon gärna och ofta, vilket innebär att alla inblandade också sjunger ofta-kanske inte gärna. Samma visor om och om igen, favorit för denna vecka (och några veckor tillbaka) är Hajsången.

xoxo
mamman...och mamma Haj..dodododododoo...Sessan är här på väg till dagis men tog en mikropaus för sångstund,därav overall och skor i sängen...;-)


..och det kom blooooooood...sjungs av sessan med stor inlevelse...!


Förra veckans fredagsmys innebar korvgrillning och hundspårning


..även bananätning och saftdrickning...


Inspektion av liten,brun hund pågår!


Vem spårar vem?? ;-)
Sådärja...

Då var de första fältstudiedagarna avklarade! Två dagar på HIA-hjärtintensiven och två dagar på ambulansen. Mycket händelserika dagar och mycket trevligt har mamman haft! (att det sen inneburit plugg kvällarna lång,det kan man snabbt förtränga...;-)) I dag är mamman ledig, men en hel dag med plugg väntar. Det är minst sagt mycket att göra med heltidstudier,arbete,småbarn och hund men allt går och mycket tack vare Agnes älskade farmor,farfar och farbror Peter som ställer upp och har sessan när mamman pluggar och pappan arbetar. Farmor har skickat några kort från deras bravader, håll till godo:


Mmmm...persika ÄR gott....


..kan tänkas att sessan börjar växa ur badbaljan, trots det lyckas sessan simma bröstsim...


Myser i fåtöljen hos farmor -eller fammoo som sessan säger...lägg märke till nallens blöja-MYCKET viktigt!


Skor och åter skor. En klar favorit! Speciellt fammos...


Tadaaaaa!!Tjusigt!Det är ju det mamman säger-sessan har klass!;-)


AaaaAAAAAaaah...övar inför kommande tandläkarbesök,alternativt sjunger...:-)


GOT YA farmor!!Är det DÄR sessan får sitta hela dagarna i Murjek?? ;-) Skulle inte tro det....!

Sist men inte minst så avslutar mamman med en BETYDLIGT mindre smickrande bild på mamman och pappan från i somras...haha...

RSS 2.0