Solsolsol & myggmyggmygg

..det kan mamman sammanfatta sommaren hittills. Mamman är solbränd och myggbiten, myggbiten och solbränd, vet inte vad som är värst egentligen? Sessan har sommarlov, pappan och mamman har semester så livet är helt enkelt på topp-om det inte vore för de där förBANNADE myggen. Mamman lägger in, kvällen till ära (host och harkel-mamman fyller nämligen år-25 år 37) några bilder på sessan. Utförligare inlägg kommer senare-när vädret blir kasst och tiden tillåter..


Sessan och mamman gjord en snabbvisit till Paltstan och kompisen H med familj. Agnes hjälper Ellen så snällt med jackan.


Busungarna är nästan lika gamla, bara 6 ynka veckor skiljer dem åt.


Ellen poserar vant som den lilla fröken hon är :-) Mamman tillägger här att denna donna har anlagt sig med en riktigt divig vink-metod- den så kallade "Sylvia-vinken". Sessan däremot kör en omvänd variant där hon tillsynes verkar vinka åt sig själv istället för den hon egentligen ska vinka åt.


Sessan med familj tillbringade midsommarhelgen i glada vänners lag i björkarnas stad Umeå och hos Tuva med familj.
 

Sessorna fick slava hårt under helgen allt medan mammorna och papporna satt på altanen sippandes på vin eller öl ;-)


Utflykter gjordes det också, denna fina dag fick grottan i Långviken besök av sessorna.


Tuva i fullt språng :-)


Agnes premiärdoppade sig denna helg, mamman kan tillägga här,att man med lätthet kunnat få drivis i urinblåsan-för varmt var det icket i vattnet dagen till ära...


..men vem brydde sig? Inte sessan i alla fall....


Sessan har börjat träna hund, här på bild i kamp med lilla Sally.


Här är en bild på "dagens outfit" den 28/6. Senaste mode: trosorna på huvudet.


Myyycket tjusigt kan mamman intyga...

Nu väntar sängen gott folk...hörs en annan dag!

xoxo

Utflykt till Hägnan

Idag har varit en trevlig dag som innefattade en utflykt med dagis till Hägnan. Föräldraföreningen bjöd på resa och mat för barn med anhöriga-mycket trevligt för både sessan,mormodern och mamman. Till och med vädret bjöd på smak av sommar och värme!


Sessan spanar, mamman kan intyga att det var mucho att spana på. Hela området kryllade av barn!


Inga riktiga hästar fanns på plats men gott om fejkvarianter, såklart skulle ju bönan provsitta. Nu får pappan passa sig! "Ingen hästtjej i vårat hus-det kan hon glömma" är ett uttalande av pappan i huset på musikant-hur det blir med den saken får tiden utvisa...;-)


Agnes i mormors famn.


Woow-kolla fåren! Sessan bräkte i kapp med de små lammen...


Gungbrädan-en given hit! Mamman fick bända lös sessan för att hon skulle kliva av.


Till lunch var det plättar för de små och sallad för de stora till efterrätt vankades det glass. Konstigt nog tycker inte sessan om plättar, men thaigrytor och annat kryddstarkt ätes med kommentaren "mmmhmmm". Konstig unge-på mammans tid var ju plättar typisk mat för barn.Ja se-det var bättre förr...;-)

xoxo
-auf wiedersehen

 

Trehjuling

Tänka sig,sessan har fått en trehjuling av mammans vän Annika-gissa om bönan blev glad?(TUSEN TACK Annika!!) Det blev några svängar fram och tillbaka på uppfarten och gatan kan mamman intyga.


Lyckan är fullständig. En alldeles egen trehjuling!!!


..upp och...


..ner för uppfarten.

Sommaren lyser med sin frånvaro,som korten visar är det både jack-,vant- och mössväder. Sessan sussar hos farmodern i natt då mamman och pappan ska i väg på hundutställning i morgonbitti. Det har alltså varit barnfritt i huset på Musikant i kväll, vad gör mamman och pappan då? Jo ser ni-tränar hund. Sanslöst! ;-) Inget galej,inget krogbesök inte ens ett glas vin i glada vänners lag-nänä, det tränas hund! Haha...pensionärerna..MINST sagt... Fast mamman erkänner,hon gjorde ett test på http://vuxenpoang.com/ som mot alla odds visade en ålder på bara 34,5 år. (Med tanke på lördagens nöje borde den visat en ålder på 65,7 år, minst)

Nu dags för popcorn i soffan,sen väntar sängen...

/xoxo från PRO-klubben på Musikant


080603

..ja för precis 1 år sedan såg det ut såhär:


Agnes provar mammans stetoskop, kanske en framtida doktor? För sjuksköterska-DET ska mamman se till att hon inte blir....!


Verkade -till skillnad motför dags dato- varit varmt ute. Ute regnar det i kväll,det är kallt och lite blåsigt. Urrrk är mammans kommentar till detta....

Mycket har hänt på ett år,inte bara med sessan utan i största allmänhet. Familjen har lämnat city till förmån för hus i förorten. Haha...mamman tyckte det lät lite cooolt med "city" och "förort", mer sanningsenligt är att familjen har flyttat i utkanten av den lilla staden i norr. En kär familjemedlem i form av hunden Cujo finns ej mer, en ny -eller snarare två nya- har flyttat in. Hunden Nappa kom till familjen i juli och hunden Sally kom i mars. Ingen är mer föräldraledig utan lilla sessan har börjat dagis. Just nu svär mamman mest åt dagis som knappast har inneburit annat än snuva och feber. Nu ligger sessan i sovrummet och hostar järnet så mamman gissar på en ny sjukdomsepisod...SUCK FUCK. Sessan hon utvecklas dag för dag, mer och mer ord och handlingar utspelar sig. Fantastiskt! Humör har hon också och en sjutusan till vilja-fast det är ju inget nytt. Det har märkts från första stund. :-)

Annars då? Händer inte mycket. Mamman har knåpat i hop en hemsida för de fyrbenta. Dock verkar mamman vara mer än lovligt ringrostig gällande knåpandet av hemsidor...

Nu ska mamman hoppa i säng,gissar att natten blir lite stökig med tanke på hostan.

xoxo


Pingsthelgen

Äntligen,febern och snuvan är så gott som utsopade ur det röda huset på Musikant. Inte en dag försent-man kan lugnt påstå att alla inblandade parter var mer en lovligt less på att vara sjuka. Uppdateringarna av bloggen har icket duggat tätt kan mamman intyga-däremot så kan mamman åtminstone försöka lova bot och bättring på detta. Samtidigt i en annan del av cyberrymden håller mamman på att snickra till en hemsida för de fyrbenta i familjen. Ja förutom allt annat smått och gott som är i görningen.  Varför kan inte dygnet ha några fler timmar??

Helgen som varit, tillbringades i Lappland för mamman,dottern och två av de fyrbenta del, hos mormodern. Pappan han höll ställningarna på sitt jobb han. Vädret har varit mycket skönt, termometern visade på + 29,5 grader i går-TUR att det blåste annars hade nog en och annat smält bort i värmen. Mamman klagar dock ICKET... :-) MER sånt tack!!


Sessan på grönbete i Lappland. verkar som om solhatten är ett nummer för stor.....


Hjälper mormor med blommorna. Kan tilläggas att klänningen som sessan har på sig är drygt 35 år.
Ja eller 25 menar mamman-precis lika gammal som henne själv ;-).


Blev lite gott fikande i det gröna under helgen.


Sessan glad som en lärka, åkandes på farbror Dicks fyrhjuling.


Grus,grus och grus. I munnen (ajabaja!!), lastat på leksaksbil och i hinken. Ja och har sessan kläder med fickor så kan ni alla gissa vart mamman kan hitta grus? Tänk att grus kan vara så fantastiskt trevligt..


Blås mer bubblor mamma!! Kan inflikas här att även de fyrbenta uppskattade bubblorna. De jagade bubblorna i all oändlighet, tillsammans då med den lilla tvåbenta.


OOOOOOOooo...skon klämmer! Sessan är verkligen en sessa. Speciellt den på ärten. Dessutom verkar det som om hon ärvt det i dubbel uppsättning.Farbror Peter och Mormor Gunvor ska känna sig skyldiga...;-))
Inte en skrynkla eller obehag, för då protesterar bönan högljudd.

Pingsthelgen har även inneburit lite bus för de fyrbenta. De har roat sig glatt med att bada i sjön och tagit långa promenader. För rättvisans skull kommer lite bilder på pälsdjuren med.


Sally spanar på Nappa. Komsi, komsi!


Haha! NU tar jag dig!


Tssss...Nappa bara skakar till lite så flyger liten kelpietjej som en vante. För att citera husse: "Så är det att ha en driftstark hund". In my ass-säger mamman då. ;-)


Jaha-då får jag väl ta en egen pinne dårå...


Tjohooooo-livet alltid på topp som liten kelpie!


Finaste lopphögarna in town! Nappa dryga 1 år och Sally snart 5 månader. :-)

xoxo
/mammanRSS 2.0