Modelejonet härjar hos farmodern och farfadern

Idag har sessan tillbringat dagen hos farmor och farfar medans, mamman och pappan förkovrat sig i hundmentalitet på brukshundklubben. Samtliga har haft en intressant dag, om än på lite olika sätt....

Samtliga bilder tagna av den ömma farmodern:


Ååh lådan till bänken är öppen...naaaajs...


Prövar skinnhandske...


Handledsvärmare...


Farfars mössa...liiite stor kanske....


Farbror Peters mössa..ej heller den passade riktigt bra..Nu så, äntligen en mössa som passar!


..men HALLÅ..va gloru på??!! Att man aldrig får vara i fred.....


En alldeles vanlig dag...

Det har varit en alldeles vanlig dag i dag, eller nästan i alla fall. Det där nästan beror på ett besök från Paltstan bestående av lilla E och mamman H. Mamman x två åt sushi till lunch, medan pappan mest skeptiskt tittade  på. Nu behövde ju inte han vara utan lunch direkt, men ni ser mamman försöker indoktrinera pappan med att sushi faktiskt är gott. Dagen till ära hade mamman till och med köpt till två stycken bitar extra med souvas-sushi som pappan vägrade smaka. Kanske mamman ska likt den romerske politikern Cato avslita varje anförande med "för övrigt anser jag att sushi är gott Kartago skall förstöras" Funkar det..? Fast i och för sig....det blir över mer sushi till mamman som det är idag.....

Annars har dagen passerat förbi. En förkyld sessan som hostar och snorar. TACK för nässpray och hostmedicin, ja och mammans gamla medicinböcker som fungerar som huvudändshöjare till sessans säng. Mamman visste att de skulle komma till nytta någondag!


Dagen började med en gunghästsritt...


Dammsugning...lägg märke till pappan slavdrivaren i bakgrunden..;-)


Sen kom E och det blev det bus på hög nivå...


Lite högläsning på sessans säng....

Efter det lilla E med sin mamma åkt hem blev det vilopaus på Musikant. Medan sessan sov passade mamman på att fynda lite på rea. (Pssst...Mamman lägger ut kort sedan när paketet kommit) I morgon ska mamman och pappan gå på mentalfigurantskurs (M1) på brukshundklubben hela dagen, sen på söndag blir det vårstädning av det stora huset, lite gardinbyte och annat tjafs. Välbehövligt då vårsolens strålar avslöjar EVERYTHING...fyyyy..det är nog det enda mamman avskyr med våren. Den lågt stående solen som skiner in och visar alla dammtussar och fettfläckar som finns...BLÄ. Mamman emottager mer än gärna stådhjälp,kaffe finnes om så önskas! ;-)

Nu soffan, sen sängen...
Besos y abrasos!


Små gubbarna måste ju också få gunga. Som ni märker blev det klädebyte i rond två av dagen. Villervallakläderna blev nerkletade med middagsmat och hamnade i tvättmaskinen...


Sådär-stå kvar nu!


Gung..gung...gung..guuuung...


God snor-morgon!

Japp.Här snoras det igen.Sessan har blivit fökyld och snorar och hostar. Inte helt oväntad -alla andra är ju sjuka. Med alla andra menar mamman hela Bodens befolkning typ. Mamman håller tummarna att det bara stannar vid snuva och lite hosta...
På morgonen har sessan hunnit prova mammans smutsiga trosor och kört bil med grisen som passagerare. Nu väntar frukost och en sväng till öppna.

Auf wiedersehen!

xoxo


Sessan med mammans smutsiga trosor...najs...njaee....


Grisen åker bobbycar...


Snorig sessa med passagerare på bilen


Sol,sol och sol....

..både ute och inne. Mamman, hunden och sessan har tagit en riktig långprommis i dag. Mycket skönt, det ryckte i skotertummen och i skidfoten på mamman då det luktade vår ute på rikt. Snart dags att nyttja dessa två kroppdelar. Tyvärr blir det snarare bara tummen, för mamman går nuförtiden under devisen " Lat.Latare.Mamman". Jo så är det, skulle man kunna få en Oscar i lathet så skulle den tilldelas mamman. Mamman har dyrt och heligt lovat sig själv att börja röra på döfläsket och hon gjorde en rivstart på gymet och körde spinning. Det fick mammans rumpa och lår känna av i några dagar efteråt. Alla hade himla kul på jobbet åt henne,då det såg ut som om mamman gick med dubbla lårbensproteser på grund av att hon hade sån träningsvärk. Men skam den som ger sig. Mamman tror hon ska göra ett nytt försök på gymet i morgon.

Hemma har sessan avancerat som hemhjälp hemma, då hon nuförtiden inte bara dammsuger utan också dukar bordet, dammtorkar och plockar undan grejor. Snart kan mamman bli ännu latare då hon slipper ta hand om dessa uppgifter som delegerats sessan..;-) Låt mamman demonstrera sessans färdigheter:


Sådär...dags att torka vardagsrumsbordet...


Torka, torka tooooorka....än så länge allt väl...


UÄCK....DÄR rök sessans delegation över att använda disktrasan...AJAJ..

Mamman har lockats med rea både här i stan och där internet, och lyckades hitta en rolig shop som reade ut bland annat leksaker. Där fyndade mamman ett träpussel och en rolig gris som både flyger och nöffar..gissa om den blev poppis? Hunden i familjen är väl inte lika imponerad som sessan....:-)


Åååååh HEJ..sessan kastar grisen...


Sähär kul var det! Lägg märke till sushipinnarna på golvet....Mamman har tryckt en mellan lunchmeny på Sushibiten...mjammi....:-)

Nu ska mamman intaga ryggläge in da sofa...CU...!

xoxo

Dagens outfit

Här kommer en presentation av dagens outfit:


Senaste vårmodet bland 16 månaders flickor: tofflor, knickers och pyjamasskjorta. Lägg till då en käck accessoir i form av kanten till en sockerkaksform.


Närbildsstudie på modelejonet på Musikant.


Prova själv mamma får du se!

Efter en mycket stökig natt för sessan (och resten) har familjen stigit upp och ätit frukost. Mamman och dottern ska hoppa in i duschen för att sedan bege sig till öppna förskolan. Pappan går på i natt ska hoppa i säng en stund till..Vi hörs!

xoxo

Eller förresten...mamman bjuder på någon bild av lilla Rut. Håll till godo...!


Grejaskogens Smita -aka Rut- 6 v


Liten och naggande god. Med betoning på naggande...:-)


Agnes ska få en lillasyster...

Japp.Det är sant. Agnes ska få en lillasyster. Om sisådär två veckor kommer hon. Det innebär förstås att även schäfern Nappa, katterna Hades och Medusa får en lillasyster. Jo ser ni, denna lillasyster har fyra ben, päls, svans i ena änden och vassa små gaddar i den andra....En liten underbar kelpietös vid namn Grejaskogens Smita ska flytta hit och förgylla kissa inne, bajsa inne, bita i byxben/händer/fötter ,terrorisera katterna  vår vardag. Mamman har stora planer för denna tös-som ska kallas Rut- det blir bruks och lydnad för hela slanten. :-)

I går fyllde pappan år så det firades med en god middag hos farmor och farfar. Pappan tycker det där med firande är överskattat, så det blev lite sådär lagomt. Ute snöar det för FULLT, snart ser ingen ut från huset på Musikant. Mamman gillar snö, men gruvar sig redan för när all snö ska smälta bort...pust....

Nu blir det Ben & Jerrys och soffan...

xoxo


Samtliga bilder är tagna av farmor.


Sessan i farbrors knä. Helgen tillbringade sessan hos farmor och farfar då mamman och pappan jobbade. Lägg märke till de blommiga stövlarna som farmor köpt till henne. Mamman tror inte de var av sessan mer än vid läggdags.


Sessan och farfar på ljugarbänken....


Sessan i sina coola stövlar och med sina coola glasögon i näven...Fortsättning följer....

...på gårdagens bravader. Sessan i blöja UTANPÅ byxorna kunde ju bara sluta på ett sätt....


Sekunden innan Sessan dråsar i backen...Mamman går på sista natten, sen ledig ett bra tag. Myyycket najs. Ledig sisådär 2 ½ vecka, sen att mamman då har sökt semester och blir den beviljad så kliver hon inte innanför dörrarna på jobbet förrän i april. :-) Nu måste mamman skvallra att allra finaste pappan fyller år i morgon...GRATTIS! Tänk nu har han hunnit om mamman i ålder...;-)

Här hade mamman kunnat lägga in några av den allra finaste roligaste bilden hon har på pappan, men den tänker hon spara på tills den dagen då pappan fyller 30 år ,nu blir han ju faktiskt bara 28. :-)


Istället lägger mamman in en vinterbild på huset, sett från baksidan. Nere i det högra hörnet skymtar man pumlans framfart...

xoxo


Trevlig helg!

Trevlig helg önskar mamman alla andra, speciellt de som som inte jobbar som faktiskt kan ha en trevlig helg. Mamman och pappan har arbete i helgen, så sessan har farmor och farfar helg. :-) På musikant blir det inte många knop gjorda, dock har familjen har tagit en långprommis mitt på dagen. Härligt, härligt om än lite snidigt om kinderna.


Sessan på gården i nya coola glasögon...


Bönan ser sammanbiten ut, undras vad hon tänker?


Tillsist hamnade pumlan i vagnen, inbäddad med skydd från vinden.

Annars går livet vidare i mamma-pappa-barn familjen. Sessan härjar på och mamman och pappan likaså. En ny outfit kom Agnes ut med på morgonen. Praktisk?Mja...Bekväm? Troligen inte...


Jodå. Sessan tyckte att hon behövde en xtra blöja UTANPÅ byxorna. Käckt-eller hur? Ibland tar sessan mammans smutsiga trosor och drar dem utanpå sina byxor. Då kanske en ren blöja är snäppet bättre än morsans beg:ade med bromsspår....

Nu ska mamman hoppa in i den varma strålen från duschen, sen ta en kopp java innan det är dags att styra kosan mot Europas modernaste sjukhus. Ha det!

xoxo

Trevlig torsdag

I dag har familjen på Musikant haft besök av två simbebisar och deras mammor. Det har busats, surrats och fikats för fulla muggar. Till och med pappan har deltagit busat mest. Sessan somnade ovaggad för en kvart sedan och hon lär behöva sova efter allt busande. På morgonen hände dock en incident som mamman och pappan bara har väntat på-sessan brände sig på spisen. Det har bara varit ogjort att hon gjort det tidigare, men så idag hände det  nu kanske sessan har lärt sig att aldrig mer klänga på spisen. Fort var det gjort, så stod dottern där med bränd hand. Mamman kylde handen med vatten och sen med en påse frysta ärtor, men ändock blev det två snygga blåsor. Mamman satte plåster på men det försvann sekunden efter klåfingriga dotter fått härja fritt.


Ajaajjjjjajjjjj.....på något sätt blev det ondare efter det plåstret kommit dit


Kolla pappa! Ett plåster!

Idag är det blida ute, bara -14 grader. Wow. Känns som om bikinin åker fram och det börjar vara dags att plocka fram vaxburken. Kanske det är det varmare vädret som mamman beställt som ÄNTLIGEN blir levererat?? Mamman vill ha VÅR. Pronto.


Busiga bönan checkar toan. AJAJ ropar mamman. Mamman bara väntar på att något ömtåligt ska åka ner i klosetten när sessan är framme.....


Busiga bönan väntar på främmandet...


Äntligen här! Liam busar med långtradaren...


Alfred spanar...


Agnes och Liam läser något spännande...


....mer gullungar...

Nu ska mamman äta lunch tillsammans med pappan och sen slänga sig en stund på soffan...PHU..det tar på krafterna att busa med barn..Tänk om man fått trillingar..?Voj....
xoxo

Kladdkaka...

...är gott, tycker familjen på Musikant. Lättbakat och lättätet-kan det bli bättre..? Skulle bara vara lågt GI också...;-)
Ute är det kallt, så kallt att det med lätthet blir drivis i urinblåsan om man överväger att stanna ute ett slag. Mamman har beställt varmare väder men det verkar som om leveransen uteblir. Tur att mamman har gett blanka fan i att raka benen på ett tag. Inne är det varmt, mamman och pappan eldar i kaminen så det står härliga till. Familjen smider planer för framtiden..lite renovering här..lite där..Kanske en fjällresa till våren och lite annat smått och gott. Mamman planerar för nästa IKEA resa, men det talar hon inte högt om åt pappan-då skulle han få dåndimpen. ;-) Sessan härjar på som vanligt, det är minst sagt FULLT ös på dagarna energi finns det gott..i alla fall hos mini. Mamman och pappan blir helt färdiga av hennes framfart...:-) Nu ska mamman inta ryggläge in da sofa...CU!

xoxo


Mmmmm...gott till sista slicken...Mamman lät dottern smaka från vispen...På något vis försvann pappan i detta ögonblick och återkom först när dottern var rentvagad. Han är som känslig den där pappan...;-)


..mmm...min bara MIN... Sen blev mamman snål,ingen kladdkaka för sessans del. Det räckte gott med lite kaksmet.


Sen behövde sessan duscha, undras just varför?? Sessan är icket ledsen på kortet,utan har lagt sig till med någon form av grimas. Eller så blir hon som mamman-not fotogenetic.


Nu så: nybadad och nöjd-sen väntar välling och sängen...Natti!


Några kronor fattigare...

..men ACK så trevligt mamman och pappan har haft det i dag beror på vem ni frågar, tänk en HEL eftermiddag på Kamprads affär! Ojoj...nästan som en våtdröm, ja för mamman i alla fall. :-) Det innebär dock visst obehag för mamman att släpa med pappan på denna typ av affär. Kanske skulle ett par öronproppar och skygglappar vara på sin plats, ty pappans tålamod är som bortblåst så fort han klivit innanför dörrarna på affären. Och då menar mamman bortblåst. Några välkända fraser från pappans sida som mamman fick höra var för att citera pappan ordagrant:

"Följ pilarna på golvet kvinna! "
"Men HERREGUUUD, vi har ju hundra lampor hemma"-ja i detta fall kan lampor bytas ut mot ljus, krukor, tallrikar,glas etc.
" Men VAD ska vi med en sån där till?"

Dessa fraser mumlades om och om igen, utan inbördes ordning hela besöket på Kamprad store.  Enda undantaget var då pappan hade munnen full med mat och av rent praktiska skäl inte kunde prata. Mamman är dock SÅ tacksam över sin valentingåva-denna resa med tillhörande shopping! Tack Bejb! Luuuv you! Sessan då? Jo hon har varit med farmor och farfar och kört skoter och lastat ved så det stått härliga till. Behöver mamman säga att sessan sover tungt sedan en och en halv timme? :-)

Nu ska mamman inta soffan och spisa en sen middag tillsammans med pappan. Ett är då säkert-nästa gång åker mamman till IKEA med sällskap bestående enbart av kvinnligt kön! ;-)

xoxoNya lampan i köksfönstret.......och nya vedtunnan och nya tillbehörstunnan...sen blev det ju ljus-såklart, och lite annat smått och gott.


God AJKIIAmorgon!

Det är en god morgon. Mamman skuttade upp nåja,nu ska vi inte ta i ur sängen med en liten glad trudelutt nynnandes på läpparna. Ty det vankas ju IKEA idag. Bara en sån sak! :-) Sessan hon skuttade upp hon med, för att i flygande fläng tända taklampan i sovrummet och öppna dörren. Snacka om uppvaknande! Här behövs ingen wakeup light inte. Mamman och pappan har sin alldeles egna fyrvakt.

Sessan åt sin välling och sedan kom farmor och farfar och plockade upp henne för en färd till Polcirkelland. Nu ska mamman dricka sin kopp java, ta en macka och sen invänta färden....:-)

See yaa...några kronor fattigare!

xoxoTandborsten äääär så skön att pilla på...


Fääärdig borstad...!


Såja farmor-ta nu tandborsten, så åker vi!


Valentindagen....

I dag är det valentindagen,inget speciellt att fira tycker mamman. Varje dag ska vara en allahjärtansdag då man ska värna om sina nära och kära. 365 dagar om året, 24 timmar om dygnet. Mja för mamman blir det nästan i alla fall, om man bortser från pms veckan som månatligen infaller för mamman och innebär sura miner och lättretlighet hos vederbörande. Så få se då....365 - (7x12) = 281 dagar för mamman och få se 365 dagar för pappan, fare and square! ;-) Pappan har lovat mamman i ett svagt ögonblick en heldag på IKEA i morgon. Mamman sitter framför datorn nynnandes och planerandes över inhandlingen i morgon medan pappan sitter sammanbiten och försöker luska ut en ursäkt för att slippa åka. Men har man lovat så har man. ;-)

Sessan då? Jo ser ni hon har tagit valentindagen på allra största allvar och låtit både röda björnen, mjuka nallen och lilla traktorn gunga gunghäst. Hon är gullig hon.


Kom nu björnen-dags att gunga!


ÅÅåh hej! Snart på plats!


Gung-gung-gung...


Nu är det mjuka nallens tur...


..och SÅKLART lilla traktorn....!


Nej, nu ska mamman planera lite inför morgon dagen-SHOP UNTIL U DROP! ;-)

xoxo

Psssstt!! Mamman ber högaktnigsfullt så mycket om ursäkt för hennes frånvaro. Mamman har tyst som en liten mus surfat runt bland en massa andra bloggar UTAN att vare sig skriva i gb eller uppdaterat bloggen.SORRY...förbättringsarbete pågår!

Hm....

Jaha.Vad ska mamman skriva om i dag då? Mammans hjärna känns helt utblåst i kväll,ty hon har suttit och mekat med lönekriteriepapper som chefen givit henne. På något konstigt vänster ska mamman betygsätta sig själv och sedan sammanstråla med chefen som också betygsatt mamman, efter det ska de tillsammans på något vis komma överrens om mammans betyg och utifrån detta spektakel ska mamman få sin nya lön. Eller komma överrens och komma överrens...det är visst chiiifens bedömning som gäller till sist och syvende. Flummigt...?Det är bara förnamnet....SUCK. DUBBELSUCK. Mamman får väl några ynka korvören i lönehöjning, kanske det räcker till några värmeljus på AJKIIIA-alltid något! ;-)

Här är det någon envis förkylning som häckar, sessan är snuvig och hängig och mamman mest snuvig. Pappan är dock frisk som en nötkärna och skrockar lite hånfullt om veka människor i hans närhet...;-)

Nåväl, nu ska mamman återgå til sitt lönepapper. Håll tummarna för mamman i morgon på lönesamtalet..!
xoxo


Sessan i busartagen med pappan...


..och tänk för ungefär 1 år sedan såg sessan ut såhär...
2/2 2009...

Mamman och pappan firar års dag idag. Tänk två år har gått sedan det blev dem, mamman och pappan. Mycket har hänt. Mamman och pappan har blivit tre. Mamman och pappan har köpt röda huset på musikant.Mamman och pappan delar många skratt och tokigheter. Mamman hoppas på många, många lika fina år tillsammans med pappan. Love U!

Mamman och pappan

If you're not the one then why does my soul feel glad today?
If you're not the one then why does my hand fit yours this way?
If you are not mine then why does your heart return my call
If you are not mine would I have the strength to stand at all

I never know what the future brings
But I know you are here with me now
We'll make it through
And I hope you are the one I share my life with

I don't want to run away but I can't take it, I don't understand
If I'm not made for you then why does my heart tell me that I am?
Is there any way that I can stay in your arms?

If I don't need you then why am I crying on my bed?
If I don't need you then why does your name resound in my head?
If you're not for me then why does this distance maim my life?
If you're not for me then why do I dream of you as my wife?

I don't know why you're so far away
But I know that this much is true
We'll make it through
And I hope you are the one I share my life with
And I wish that you could be the one I die with
And I'm prayin' you're the one I build my home with
I hope I love you all my life

I don't want to run away but I can't take it, I don't understand
If I'm not made for you then why does my heart tell me that I am
Is there any way that I can stay in your arms?

'cause I miss you, body and soul so strong that it takes my breath away
And I breathe you into my heart and pray for the strength to stand today
'cause I love you, whether it's wrong or right
And though I can't be with you tonight
And know my heart is by your side

I don't want to run away but I can't take it, I don't understand
If I'm not made for you then why does my heart tell me that I am
Is there any way that I can stay in your arms?

~D.Bedingfield

RSS 2.0