Gott slut på 2008!

Mamman sitter och tittar på gamla kort tagna för ett år sedan och fattar knappt var tiden tagit vägen? Det är verkligen sant att tiden går fortare ju äldre man blir. Fast mamman å andra sidan år ju bara 25 plus 11, så egentligen kan ju inte hon veta. Nyårsfirandet för mamma-pappa-barn familjen blir lugnt. Mamman är inte kurant och hunden Nappa behöver inte bli ihjälskrämd av raketer och smällare, så familjen flyr fältet till nordligare breddgrader till en plats mycket nära polcirkeln. Så GOTT NYTT ÅR på er! Mamman avslutar med att lägga in de 1 år gamla bilderna på sessan, så ses vi nästa år!

xoxo


Agnes 2 månader


Sessan igen, 2 månader gammal.

Snor i hela huvudet...

Det har mamman nu,åtminstone känns det så. Dotterna snorar hon med, i går snöt hon sig i en tomteluva hos farmor och idag hann hon snyta sig i sina byxor...haha..Jaja-den flickan KAN ju snyta sig i alla fall. Mamman minns fnissande en episod i hennes liv då hon yrvaken satt på toaletten en natt och tvärt kände att hon behövde snyta sig. I handen hade hon mirakulöst något som kunde liknas vara en näsduk. Pfftttttt-mamman snöt sig så det stod härliga till, det var bara så att det inte var någon näsduk utan en liten klänning som ängeln på nattduksbordet brukade ha på sig. Hur den hamnat i mammans hand mitt i natten är fortfarande en gåta, stackars ängeln fick vara naken ett tag innan hon hamnade i sopkorgen. :-) Ett är då säkert, man kan inte lita på mamman sådär mitt i natten...för att inte tala om pappans äventyr nattetid...det ska vi tala om en annan gång...!

Mamman tänkte lägga ut några mer före och efter bilder på mamma-pappa-barn huset. Detta hus platsar inte i någon inredningstidning utan är inrett med tycke och smak utgående från familjen. Mamman har en förkärlek till Kamprad, gamla saker, färgerna vitt, svart och lime.

Före:


Från hallen sett in mot allrum och vardagsrum. Bilden är tagen när förra ägaren bodde här.

Efter:


Mamman hade mer än gärna målat alla furudetaljer vita, men här tvistar mamman och pappan huruvida furu ska vara furu eller vitmålat. (Hunden Nappa gnager ben på mattan)

Före:


Allrum mot hall

Efter:Före:


Allrum mot kök


Allrum mot vardagsrum

Efter:


Lägg märke till de pikanta detaljerna såsom nappflaskan på bordet..;-)
Ser ni de snyggt arrangerade kuddarna? Mamman blir aldrig anställd av någon inredningsblaska för att arrangera inför fotografering ;-)


Tjuvkik ut mot inglasningen. Blir nytt bord och stolar nästa år.

Före:


Arbetsköket som de förra ägarna hade det

Efter:


Och som vi vill ha det. Köket blir ett senare projekt, det duger som det är just nu. (Katten Meduza ville visst vara med på ett hörn)

Nu får det räcka med före och efterbilder för denna gång. Mamman ska duscha av sin lekamen och krypa till kojs för att försöka kurera sig.

xoxo

Go' söndagmorron!

Nu är det visserligen inte morgon längre,men mamman körde på den rubriken i alla fall.


Goood morning! En nyuppstigen sessa i sin skelettpyjamas.


Här ska kammas hår...kan ju inte se ut hur som helst...;-)


Sessan kan själv,ni ser ju själva hur bra det går! ;-)


Mmmm...katterna är inte de enda i familjen som spyr hårbollar.


Ok då mamma-din tur!


Kanske läsa en bok..?


Japp,denna blir bra. En gammal favorit.


På schemat efter bokläsning står det "brottas med liten nalle"


Åååh HEJ....


Nalle-Agnes 1-0.


Sen kom pappan in efter morgonprommis med hundarna och då blev det dags för bus. Pappan har ju jobbat hela natten så han var en lätt match att brotta ned.


Pappan är en busig prick.


Pappan- Agnes 0-1


Mmmm...clementin och banan....Alltid gott efter en stunds bus. I samma veva äter mamman och pappan sin frulle.

Kommentar: Ingen pappa eller nalle skadades vid fotograferingen.

Ja så kan en morgon se ut i mamma-pappa-barn familjen. Inte en lugn stund. :-)

xoxo

Före och efter...

Mamman har länge tänkt lägga in lite före och efter bilder på huset,så nu kanske hon äääntligen gör slag i saken. Mamman smyger i gång lite försiktigt med Agnes rum.

Före:


Ett kontor-eller ska vi kanske kalla det datarum. Bilden är tagen då förra ägaren bodde här.

Efter:


Välkomna! Bokstäver från Polkadot. Mamman like, like a lot.


Ett flickrum-vår sessas! Rosa fondtapet till pappans stora förtvivlan...;-) Skåpen på vägen revs ner,de såg helt enkelt fördjävliga ut på ren och skär svenska.


Några beskyddande änglar i fönstret. Den stora som hänger har mammans vän A gjort.


Det är ju sessans rum,så varför inte ett par bling-blingskor, en krona och en tavla med prinsessan på ärten?Mamman gillar inredning,därmed inte sagt DYR sådan. Hon är snarare stolt över de fynd som görs på bland annat  Kamprads affär, på allehanda secondhand eller ärvda grejor. Mamman är useless på att handarbeta, vännerna kan intyga att hon börjat sticka på samma halsduk sisådär 1000 ggr utan att komma till slutet. Så snabbt inser man att inget är hemmaknåpat hemma hos mamma-pappa-barn familjen. Men vad gör det..?Finns ju folk som inte gör annat än knåpar och knepar.

Fortsättning följer på före och efter bilder från huset.

xoxoMamman funderar...

Tänk att det ska vara så svårt att bli av med en mage? Bebismagen försvann och kvar blev liksom en bakvänd ryggsäck. Två fickor fram som hänger (hängtuttar) och en bylsig säck fram (magen). Fattar nada. Mamman som tränar (INTE) 7 dagar i veckan och äter strikt GI (INTE) . Haha. Kanske dags att hålla ett nyårslöfte för en gångs skull? Mamman kom att tänka på när magen faktiskt innehöll en bebis.Kolla här:


Dålig bild...men här är magen i v 13. Inte smal, men ej heller så stor.


ÄNNU sämre bild..suck,min gamla kamera har gjort sitt. Nåja,detta var v 21. Nu börjar den synas.,fast än är det mest ostmackor i magen.


V 29....


Hoppsan..här var jag i v 36...HUGE...


Fasiken vilka dåliga bilder! Tur mamman och pappan hann köpa ny kamera innan sessans ankomst! Nåja här är mamman i v 38. Snart dags att kläcka spricka. Här var det ju legitimt att vara FET. :-)

Mamman tänkte ta bilder på magen precis samma dag som det blev dags att åka in,men planerna ändrades. Ni ser,mamman hade gett sig den på att INTE gå över tiden så hon införde "operation vräkning" sista veckan. Detta innebar promenader i rask snigel takt i kuperad terräng samt städa och dona hemma. Det fungerade ganska väl då Agnes "bara" kom 2 dagar sent. Flytta och bära tunga kartonger, det kan mamman intyga-det hjälper icket. Ty månaden innan flyttade hela familjen in i en större lägenhet. Mamman bar och kånkade i hopp om bebis, det enda utfallet av detta var PAIN i fogarna.Rekommenderas inte. Nu ska mamman vila sina trötta mellandagsfötter efter en hård dag i grannstaden...

xoxo
Meeeeer jul,ge mer juuuul...

;-).... eller kanske inte...? Familjen mamma,pappa,barn och fyrfotingar har haft en bra jul. Magen står i fyra hörn och klapparna är öppnade. Prinsessan är helt slutkörd av allt julande. Hon har gått som en duracellkanin mellan alla som velat pyssla om henne. Och paket? Vad e de? Ett hade gott räckt tyckte sessan som tyckte tomten var en kul prick i cirkus 30 sekunder,sen hade hon inte tid. Samma paketen, det första var skoj-resten lämnade hon till mamman att hämta. Tusen tack för alla fina klappar hälsar sessan som först i eftermiddag landat lite bland alla sina fina gåvor. Det var inte rökelse, myrrha och guld- men nära på!


Goood juuuul!


Titta,vilken fin hund! Måste kolla därbak vad som finns!


Sessan fick en pall....


...böcker och en saccosäck...


..en älg...


..en jättefin kälke...Ja och massa mer saker. Jösses flickan ryms knappt i sitt rum...;-)


..sessan på kälken igen...Detta var för övrigt originalklädseln för kvällen...


..men allteftersom kvällen gick åkte plaggen av...Ja och tofsarna med för den delen.


Väntan på julematen-Hållå!


Ååh neeej...kom någongång då!

Nu kan vi lägga till 2 saker i sessans inte-tycka-om lista : julmust och jansons. Nixpix...musten åkte ut fortare än-jajustdet-och jansons likaså. Pappan skrockade och menade på att hon ärvt hans utsökta smak för mat. Mamman har en annan åsikt dock....
 Hare gött!

xoxo

Gooooo Juuuuuul!

Från oss alla till er alla: en riktigt god jul!
Jul,jul strålande juuuul...

Tänka sig, julstress-vad e de? Mamman känner ingen alls. Pappan ingen alls. Agnes-stress..?Går det att äta? Mamman åkte till Storheden i dag för att spana lite, inte ens DÅ blev hon stressad. Fast alla andra for fram som vettvilliga och mamman undrade mer än en gång vars folk fått sitt körkort i från...hon höll på att bli prejad av vägen i rondellen av en BMW som PROMPT skulle in i rondellen fastän mamman redan var där..nåja..Hem kom mamman och Agnes,helskinnade. Nu håller vi oss borta därifrån. Tills mellandagsrean...;-)

Hm...vad ska mamman hitta för bilder i dag då?Kanske några från en av våra babysimträffar??Ok..så gör vi. Vi är ett glatt gäng som träffas nu och då med våra barn och badar,fikar eller bara umgås. Vi har snart dejtat i ett helt år, februari tror jag visst vi babysimmade första gången. Sanslöst vad tiden går fort när man har roligt!


Ok.Då kör vi.


Alfred och Egon..i bakgrunden Egons mamma med Liam och Line


Line kollar bokHörrö..va gör du? Agnes ser skeptisk ut...:-)


Nåja..jag står väl här då..


Egon och Agnes i fartenAgnes rattar och Alfred sitter på golvet,tur det inte var om sisådär 15 år och Alfred rattade Agnes..hehe.DÅ hade även pappan synts i bild kan mamman intyga. Fast pappan har sagt att när dottern fyller 12 år ska de emigrera till Murjek där inga pojkar bor och där-för att citera pappan-"kan hon göra uppror HUR mycket hon vill,hon tar sig ändå ingenstans". ;-)

Dessa bilder är från vårat adventsfika i Brännberg hos Alfred. Vi åt taco's till lunch och fikade MASSOR. Mamman svär än i dag över att hon ingen matback hade med sig. SÅ gott var det.

Nu ska mamman slå in lite klappar,ty DET är inte klart...

xoxoPresentation: De 4benta.

I mammansfamilj bor utöver de 2benta även ett gäng 4benta. Detta inlägg blir en liten presentation av dessa ludna,härliga varelser som berikar livet med mer än bara hår. :-)

Mamman börjar i kronologiskordning där äldst går först:
Cujo-eller Codjooo-som en kär vän kallar honom.


En australian shepherd på snart 9 år. Han har hängt med mamman på all tänkbar aktivitet såsom vallning,lydnad,bruks,agility,viltspår-ja you name it. Numer är han bäst på grenen "lukta tikpink och se vem som skummar mest om munnen".


Vissa pappan tycker inte att denna hund är direkt manlig,kan bero på att hans skall låter "viff" . Detta bringade ett lätt fnissande hos domaren som dömde just "skall" på tävling.


Näst på tur är katten Hades, en äkta skogskatt med blått blod i ådrorna. Han går omkring stolt här hemma med titeln "Europachampion".


Ja denna bild står det Avalon på-så heter den gode Hades i sin stamtavla. Denna eminenta herre är nuförtiden utan sina två pumlor. På den gamla goda tiden kom det långväga damer för parning,något som han inte var så intresserad av...


Numera går han här för det mesta och luktar äter på blommorna. Jo förresten, han kan roa sig med att nu som kastrat ha en och annan vänslingsstund med familjens honkatt mercyfuck, som mamman kallar det. Han offrar sig för laget liksom. Det är så dags nu! Mamman fnyser.


Här är familjens dam ut i klospetsarna-Meduza! Även hon ett äkta stycke skogkatt.


Här var hon dock en busig kattunge..mamman hittade inga bra bilder på fröken som vuxen. *skäms*


Här har hon fotograferats av en riktig fotograf. Denna fröken har dock kommit ur sin gamla form precis som mamman då och har numer både hängtissar och hängbuk.


Sist men absolut inte minst är schäfern Nappa som kom till oss med buller och bång i somras.


Husse har stora planer för denna tjej. Det kanske får mamman att hänga på och återuppta sitt intresse med hundträning? :-)


Nu är det jobbiga dagar för alla inblandade.Lilla Nappa har blivit stor och har börjat löpa. Gammelhund Cujo ser i kors och lillahund Nappa fjantar på värre än vanligt. :-)


Hundpolers


Agnes och Nappa-som ler och långhalm...

Nu ska mamman krypa ner under filten igen..Måste kurera sig inför jul. Pappan sover och fina fröken har söndagskul med farmor och farfar.

xoxo

Kalajs...

Idag har mamman och Agnes varit på kalas i Pitstan. Det var lilla E som fyllde sitt första år. Grattis stumpan! E passade på att fira Agnes på samma gång så vi kom hem med två finfina presenter. :-)


E 1 år.


Grattis E önskar vi alla! Tänk att det redan har gått 1 år!


Agnes med polaren E.

Här hemma flyter livet på,mamman har djävulskt ont i halsen (TYPISKT) och pappan går på natt. Ja och så provar Agnes skor.


Åååh skor...say no more...


Gäller bara att ha tungan rätt i mun vid påsättande av dem.


Prinsessan bemästrar 17 nummer för stora skor utan större problem


Vad snygg jag blev i mammas skor!Mamman har fyndat på blocket i går. En gunghäst. En ädel springare i allra finaste trä furu. Prinsessan har provridit x flera i dag! Pappan mumlar något i stil med "ÅÅåh NEJ, hon får INTE bli en hästtjej". Haha...undrar vad som kan vara fel på det? Ingen aning om du frågar mamman...


Agnes på gamla Brunte i full galopp...:-)

Nu ska mamman kurera sin onda hals...Good night!

xoxo

En vecka kvar till julafton

Tänk vad tiden går. Fast mamman sörjer en skvätt,all fin snö som vi fått håller på att töa bort. Dubbelusch. Nu kommer vi halka omkring resten av julen. Idag var det då bara att hålla i hatten-bokstavligen-då det råder storm ute. Fast inne har vi kavlugnt och firar jul så gott det går. Lilla fina fröken har varit med mamman och pappan och firat julavslutning med öppna fs. Vi har haft en mysig stund med tomtar, pepparkaksgubbar och en liten lucia.


Ok..här kommer barnen med fröken Agneta.


Men var är vår fina fröken då?


Jo ser ni, mamman fick hämta henne från kapprummet där hon -just det ja-provade skor...Hennes favvo sysselsättning.Typ.


Tomteluvan gick bort,fina fröken tog av sig den stup i kvarten så den blev liggandes kvar i väskan.


Efteråt blev det fika med saft,pepparkakor och saffransbulla.


Hm plastmugg...?Hur gör man med en sån här..?


Ok jag provar väl då. Mamman kan intyga att det inte gick så bra...haha...Mer blött flickan än i.


Favvo hästen

Sådärja,ytterligare en dag till ända. Kvällen tillbringades hemma med mys och annat. Pappan läste böcker och mamman grejjade. Nu sover sessan sedan en timme, pappan tränar och mamman ska strax koka en kopp the och lägra soffan. Tack och hej, leverpastej!

xoxo


Pappan läser och Agnes lyssnar..:-)
Spenat och godisklubbor.

Agnes har verkligen provat ytterligheter idag. Först godis för första gången i hela sitt liv,sedan spenat för första gången. Ett  åkte ur munnen ögonaböj,ett lät "mmmmmmm".....Gissa vilket...? Följ pilen...
||
||
||
||
||
||
||
||
||
||
||
||
||
||
||
||
||
||
||
||
||
||
V
v


Hoppsan...fel väg...


Mhmmhmm....


Jag är inte tokig-det är bara som det ser ut...;-) Håret på flickans högra sida står av sig själv tack vare på grund av den höga halten socker som tillförts håret.

Ok...över till spenaten...varning,känsliga bör sluta titta här....! (Läs: Pappan)


Men va i hel...?


Gräs eller...?

Nja...nåt konstigt är det...


..för UT åkte det då omedelbums..


Sluta plåga mig mamma! ;-)


Jahapp,så var sagan all för denna gång. Kontentan av dagen: godis e gott och spenat är för nyttigt.

xoxo


En vanlig söndag....

Här är det SNÖ,SNÖ och åter SNÖ. Har kommit minst en halv meter under helgen. Fast både mamman,pappan och lilla tösabiten uppskattar snön å det grövsta. Det för tankarna osökt till skojtertajm... Ni ser,denna familj skulle nog tyna bort på sydligare breddgrader (nu pratar vi Sverige) där det bara är slask,regn och rusk. Mamman skulle nog kunna tänka sig att bo i Karibien iofs..sol och salta bad dagarna i ända. Det finns ju faktiskt vattenskoter.;-)

 Prinsessan har kommit på att det går alldeles ypperligt att krypa i och sitta i sina leklådor. Prinsessan önskar sig nog av tomten en liten saccosäck, kanske en limegrön eller vit..?Vi får väl se vad tomten kommer med. :-)Annars är det familjen snor och förkylning. "Alla har snor i näsan" för att citera en känd  BigBrother deltagare. Nu ska vi kura i hop oss i soffan och försöka bli kuranta....
xoxo

Vi har en snorig och lite hängig tjej hemma...


..läsandes en liten bok...


Lite käckt sittandes med foten på kanten...

Att det ska....!

Krävas två vuxna personer för att få prinsessan att fastna på bild med tomtekläder...SUCK. Och ändå lyckades inte mamman och pappan.

Fotografering av flicka i julutstyrsel
1.Placera flickan på en stol med bra bakgrund, ja och givetvis tomteklänningen på.
2. En person med kamera (mamman) står beredd med avtryckarfingret.
3. En person skyndar på med tomteluvan (pappan).
4. Plocka bort hundarna som skyndsamt letat sig MITT i kamera linsen. 
5. Spring efter hunden som tog luvan i munnen och på med luvan igen på dottern.
6. Hindra prinsessan från att hoppa ner från stolen och springa sin kos.
7.Nytt försök-PÅ med LUVAN. Få prinsessan att titta upp genom att fråga var lampan är. Helt plötsligt efter att ha i ett HALVÅR vetat var lampan är, kollar hon ner i golvet och pekar neråt. SUCK. Tur mamman och pappan har tålamod så det räcker..;-)

Håll till godo:


Prinsessan på plats..pappan likaså..


Sådärja...luvan AV...


Vit hund mitt i bild...


Brun hund stjäl luva....


Var är lampan...?Inte fan har vi inbyggda golvlampor här inte....


SÅDÄR...*pustar* Detta är det bästa mamman och pappan kunde åstakomma efter åtskilliga fotosessioner...Håll till godo...!


Sista natten för mamman..

..innan ledigheten på 4 hela veckor. SÅ najs. Mamman lägger in lite vinterbilder på prinsessan innan hon hoppar i duschen och åker på jobbet.
C U!


Ooojjj...mössan halkar ju ner jueee!


Pulka är najs tycker Agnes...


..och mamman med tydligen...;-)

Stuntbebis?

Agnes hon kan många trix hon. Såsom att klättra högt upp i tripptrappstolen och fastna bak och fram, klättra upp på bordet och stå där på alla fyra, hänga på spisen i handtaget med fötterna på ugnsluckan, stå på Bobbycaren och bara hålla i sig med ena handen eller varför inte den där hon ligger på Bobbycaren och har kilat fast fötterna i ratten? Hon kan många trix den tösen. Mamman kan intyga att de allra flesta trix bebisen kan, ger en lätt känsla av yrsel och illamående hos mamman och pappan (och farmor,farfar,farbror och mormor) vars nerver blir testade dagligen av denna livliga prinsessa.

Ett av många trix: stå på lära-gå-vagnen och skaka i handtaget:


Först ena foten...


...sen andra foten..


..och sen det obligatoriska skrattet...mohahhaaha...


Giltigt avdrag..?

Undrar om man får dra av på deklarationen för denna typ av hushållsnäratjänster..?


Ska påminna lilla fröken om en sisådär 12 år hur kul hon tyckte det var att dammsuga...


Pust..jag tror jag vilar ett tag...det är jobbigt att städa...;-)


RSS 2.0